Tandenpoetsen

Tandenpoetsen is de basis van een gezonde mondhygiëne. Gebruik bij het tandenpoetsen een tandpasta met fluoride en vervang je tandenborstel op tijd. Besteed bij het tandenpoetsen vooral aandacht aan de overgang van het tandvlees naar de tand of kies.

 

Tandenpoetsen voorkomt gaatjes

In vrijwel al ons eten en drinken zitten suikers en zetmeel. De bacteriën in de mond zetten suikers en zetmeel om in zuren. Die veroorzaken gaatjes in het gebit. Regelmatig poetsen is belangrijk om gaatjes te voorkomen.

 

Tandplak verwijderen

Tanden poetsen is ook nodig om tandplak te verwijderen. Tandplak kan leiden tot ontstoken tandvlees. Niet verwijderde plak wordt hard en verkalkt tot tandsteen. Aan tandsteen hecht zich makkelijk weer nieuwe plak, waardoor het tandvlees steeds meer ontstoken raakt. 

 

Instructie tandenpoetsen

  • Poets minimaal twee keer per dag met een fluoridetandpasta

  • Houd een vaste poetsvolgorde aan

  • Zet niet te veel kracht en maak korte, horizontale bewegingen

  • Besteed vooral aandacht aan de overgang van het tandvlees naar de tand of kies

  • Vergeet niet om ook de ruimte tussen jouw tanden en kiezen te reinigen met flossdraad, tandenstokers of ragers

 

Tandenborstel kiezen

Er zijn allerlei soorten tandenborstels. Je kunt het beste een zachte tandenborstel kiezen met een kleine borstelkop. Vervang de borstel elke drie maanden, of als de haartjes naar buiten gaan staan.

 

Elektrische tandenborstel

Met een elektrische tandenborstel kun je de tandplak makkelijker verwijderen dan met een gewone tandenborstel. Hier lees je meer over elektrisch tandenpoetsen.

 

Folders gerelateerd aan "Tandenpoetsen"