Tanden bleken

Mooie witte tanden en een stralende lach, dat wil iedereen. Helaas heeft niet iedereen van nature zulke witte tanden. Met een bleekbehandeling kunnen tanden witter worden gemaakt. Je kunt jouw tanden gewoon zelf thuis bleken.

 

Niet alle tanden hebben dezelfde kleur

De kleur van tanden en kiezen is bij iedereen verschillend. De een heeft wittere tanden dan de ander. Sommigen hebben gele, anderen zelfs bruine of grijzere tanden. Tanden en kiezen hebben sowieso niet allemaal dezelfde kleur. Soms wijkt de kleur van een enkele tand of kies sterk af van de rest.

 

Tandbeen en glazuur bepalen hoe wit jouw tanden zijn

Tanden en kiezen zijn opgebouwd uit tandbeen en glazuur. De kleur en de dikte van het tandbeen zijn vooral bepalend voor de kleur van de tand of kies. De oorspronkelijke kleur van het tandbeen is erfelijk bepaald. Het glazuur van tanden en kiezen is nagenoeg doorzichtig. De hoektanden hebben een dikkere laag tandbeen dan de overige tanden. Daarom zijn ze vaak geler.

 

Verkleuring van het gebit

Door het drinken van koffie, thee, rode wijn en andere voedingsmiddelen kunnen kleurstoffen de tand binnendringen. De tanden gaan er dan donkerder uitzien. Ook roken veroorzaakt verkleuringen. Bovendien kunnen jouw tanden steeds donkerder worden naarmate je ouder wordt.

 

Methoden tanden bleken

Er zijn verschillende bleekmethoden. Dode tanden worden doorgaans door de tandarts van binnenuit gebleekt. Levende tanden worden van buitenaf gebleekt met waterstofperoxide. Dit kan je gewoon thuis doen!

 

Tanden bleken? Doe het veilig!

Overweeg je een bleekbehandeling? Kies dan voor een veilige en verantwoorde manier. Onveilig tanden bleken kan jouw gebit en mond beschadigen. Laat jouw Tandheelkunst-tandarts of preventie-assistente eerst beoordelen of bleken voor jou zinvol is en welke methode het meest geschikt is.

 

Stralende lach voor bestaande en nieuwe cliënten

Bestaande en nieuwe cliënten profiteren tijdelijk van een stralend aanbod: een professionele, complete tandenbleekset met bleekgel voor slechts 199 euro. 

 

Folders gerelateerd aan "Tanden bleken"