Beugels

Een beugel kan nodig zijn als je tanden naar voren staan ​​of als je tanden en kiezen niet goed op elkaar passen. De beugel zorgt ervoor dat je je tanden kunt kiezen en ervoor kunt kiezen om te gaan staan. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar maakt het kauwen ook gemakkelijker. Bovendien kun je tanden beter poetsen als ze recht staan.

In onze praktijk gebruiken we voor het ontwerpen en plaatsen van beugels het geavanceerde Spark CastelAlign systeem in combinatie met DentalMonitoring. Spark gebruikt 3D-technieken en op maat gemaakte aligners (transparante bitjes) voor het creëren van de perfecte lach.

Door deze techniek kun je van tevoren zien wat het resultaat van de behandeling zal zijn. We maken bij de eerste afspraak een analyse van jouw gezicht en een digitale scan van jouw gebit. Deze scan wordt samen met de foto's van je gezicht gedeeld in een 3D-model. Met dat model bepalen we de ideale positie van je tanden en kiezen, rekening houdende met de persoonlijke kenmerken van je gezicht.

Met de ScanBox van DentalMonitoring maak je thuis wekelijks een scan van je gebit. Deze scans worden door middel van kunstmatige intelligentie geanalyseerd. Deze analyse wordt doorgestuurd naar het validatieteam, daarna worden de scans nogmaals beoordeeld door de tandarts voor orthodontie in de praktijk.

Hierdoor zijn er minder praktijkbezoeken nodig. Door de wekelijkse scan kunnen wij de behandeling op afstand continue monitoren. De behandeling zal sneller, efficiënter en zorgvuldiger verlopen, omdat we bij veranderingen direct kunnen ingrijpen. Na elke scan krijg je een update van de behandeling en je kunt zelf het verloop van de behandeling zien in de app.