Beugels

Een beugel kan nodig zijn als je tanden naar voren staan of als je tanden en kiezen niet goed op elkaar passen. De beugel zorgt dat je tanden en kiezen rechter komen te staan. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar maakt ook het kauwen makkelijker. Bovendien kun je je tanden beter poetsen als ze recht staan.

In onze praktijken gebruiken we voor het ontwerpen en plaatsen van beugels het geavanceerde Insignia-systeem. Insigina gebruikt 3D-technieken en op maat gemaakte slotjes en draden voor het creëren van de perfecte lach. Door deze techniek kun je van tevoren zien wat het resultaat van de behandeling zal zijn. Daarvoor maken we bij een eerste afspraak een analyse van jouw gezicht en een afdruk van jouw gebit. Die afdruk wordt gedigitaliseerd en samen met de foto’s van je gezicht omgezet in een 3D-model. Met dat model bepalen we de ideale positie van jouw tanden en kiezen, rekening houdend met de persoonlijke kenmerken van je gezicht.

Tandenpoetsen met een beugel

Met een beugel kun je gewoon je tanden poetsen. Het is zelfs belangrijk dat je extra veel aandacht besteedt aan het poetsen van je tanden, kiezen en je beugel. Bij sommige beugels is het wel moeilijker om goed te poetsen. Er bestaan speciale tandenborstels die het tandenpoetsen met een beugel makkelijker maken.

 

Eten met een beugel

Als je een beugel draagt kun je bepaalde dingen, zoals dropjes, toffees en andere plakkerige dingen, niet eten. Ook kauwgom is geen goed idee: de resten kunnen op je beugel vast gaan zitten. Wees ook voorzichtig met draadjesvlees en met cola of andere frisdrank. De suikers die daarin zitten veroorzaken tandplak. Die krijg je met een beugel in je mond niet zo makkelijk weggepoetst.

 

Beugels voor volwassenen

Beugels worden steeds vaker ook toegepast bij volwassenen. Ook beroemdheden worden met beugels gespot. Bekende beugeldragers zijn onder andere Nicolas Cage, Gwen Stefani en Tom Cruise.


Meer weten over de mogelijkheden van een onzichtbare beugel?

Je leest er hier meer over.

Folders gerelateerd aan "Beugels"