Facings

Facings kunnen jouw gebit verfraaien. Wil je mooie witte tanden? Een afgebroken tand laten repareren? Of wil je verlost worden van een spleetje tussen je tanden? Dan kunnen facings voor jou een oplossing zijn.

 

Wat zijn facings?

Facings zijn laagjes tandkleurig vulmateriaal van composiet of schildjes van porselein die op de tand geplakt worden. De tandarts kan hiermee de vorm of de kleur van een tand veranderen. Ook kan hij met facings spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren.

Bekijk de voor en na foto’s voor een impressie.

 

Hoe voelen facings aan?

Facings voelen net zo aan als echte tanden, al kan het zijn dat je er in het begin even aan moet wennen. Als jouw tanden met behulp van facings langer zijn gemaakt kan praten in het begin wat problemen geven. Als de vorm van je tanden erg veranderd is, kunnen klanken wel eens vervormen. Dat gaat na een paar dagen vanzelf over.

 

Eten met facings

Met facings kun je alles gewoon eten, maar met sommige dingen moet je wel extra voorzichtig zijn. Als je op harde dingen bijt, zoals zuurtjes, nagels of pennen, kunnen de facings beschadigen. Jouw tanden als gereedschap gebruiken, bijvoorbeeld om plakband af te scheuren, is ook niet zo verstandig als je facings hebt.

 

Wat kosten facings?

De kosten van een facing hangen onder meer af van het materiaal dat de tandarts gebruikt. Een facing van composiet is goedkoper dan een facing van porselein.

 

Facings onderhouden

Facings hebben geen extra onderhoud nodig. Wel moet je zoals altijd het gebit goed schoonhouden. Dat betekent: poetsen met een zachte tandenborstel en regelmatig de ruimte tussen de tanden goed reinigen met tandfloss.

 

Folders gerelateerd aan "Facings"